Overlijden melden

Onze aanpak

Voordat ik naar u toekom, moet eerst, officieel door een arts, het overlijden worden vastgesteld. In de tussentijd kunt u anderen benaderen die tot de intieme kring van de overledenen horen en de kleding uitzoeken die u graag bij de overledene wil aantrekken.

uitvaartverzorging zaandam

"Wat blijft zijn herinneringen"

Ons eerste gesprek

Wanneer ik naar u toekom zullen we in eerste instantie bespreken wat de wens van de overledene of van u is, cremeren of begraven. Wilt u dat de overledene thuis wordt opgebaard of wilt u gebruik maken van een 24-uurs kamer? Heeft u al nagedacht over een kist of een baarplank; er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden. Samen kunnen wij de laatste verzorging doen, bij u thuis of in een rouwcentrum.

Alle dagen tot de uitvaart

Elke dag zal ik bij u langskomen om te informeren hoe het met u gaat en wat er nog moet gebeuren voor de uitvaart. Bij een thuisopbaring kijk ik ook of alles nog naar wens verloopt. In deze periode zullen we ook het draaiboek voor de dag van de uitvaart maken en samen alles regelen wat daarbij komt kijken. Als u nog iets wilt veranderen, hebben we nog tijd om dat te regelen.

De eerste twee dagen

De dagen die daarop volgen, zullen we intensief contact hebben over de uitvaartplechtigheid, muziek, foto’s, eventuele rouwbezoeken, kaarten en advertenties. Nadat alle wensen zijn besproken, maak ik voor u een kostenbegroting. Er kunnen eventueel nog kleine aanpassingen gedaan worden.

De dag voor de uitvaart

De dag voor de uitvaart neem ik met u het draaiboek door dat wij de afgelopen dagen samen hebben gemaakt. De muziek ligt klaar, de foto’s zijn uitgezocht en de sprekers zijn bekend. Ik neem met u de dag door, zodat u houvast heeft. U kunt erop vertrouwen dat u alles aan mij kunt overlaten.

Het afscheid

Op de dag van het vertrek uit de woning of het uitvaartcentrum, nemen we even de tijd om de dag door te nemen en de laatste, vaak praktische, punten te bespreken. Vervolgens vertrekken wij voor het laatste afscheid, met een voor u, blijvende herinnering aan de overledene.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Neem contact op

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.