Overlijden melden

Onze aanpak

Uw naaste is overleden.En u  wilt zo snel mogelijk alles regelen, omdat dat zo hoort. Dat is niet zo; er is echt voldoende tijd.

Voordat ik naar u toekom, moet officieel door een arts, het overlijden worden vastgesteld. Ik kan en mag uw naaste niet verzorgen totdat de arts is geweest.

Voordat ik naar u toekom, kunt u wel een aantal dingen doen. U kunt familieleden of intieme vrienden benaderen en vertellen van het overlijden. Ook kunt u alvast de  kleding uitzoeken en klaarleggen die u graag bij de overledene wil aantrekken.

uitvaartverzorging zaandam

"Wat blijft zijn herinneringen"

Ons eerste gesprek

Als ik bij u ben, bespreken we eerst wat de wensen van de overledene is, begraven of cremeren. Vervolgens waar de opbaring zal plaatsvinden, thuis, 24-uurs kamer, kerk, of een andere locatie? Heeft u al nagedacht over een kist of een baarplank? Samen kunnen wij de verzorging doen, of laat u dat aan mij een een collega over?

Alle dagen tot de uitvaart

Elke dag zal ik bij u langskomen om te informeren hoe het met u gaat en wat er nog moet gebeuren voor de uitvaart. Bij een thuisopbaring kijk ik ook of alles nog naar wens verloopt. In deze periode zullen we ook het draaiboek voor de dag van de uitvaart maken en samen alles regelen wat daarbij komt kijken. Als u nog iets wilt veranderen, hebben we nog tijd om dat te regelen.

De eerste twee dagen

De dagen die daarop volgen, zullen we intensief contact hebben over de uitvaartplechtigheid, muziek, foto’s, eventuele rouwbezoeken, kaarten en advertenties. Nadat alle wensen zijn besproken, maak ik voor u een kostenbegroting. Er kunnen eventueel nog kleine aanpassingen gedaan worden.

De dag voor de uitvaart

De dag voor de uitvaart neem ik met u het draaiboek door dat wij de afgelopen dagen samen hebben gemaakt. De muziek ligt klaar, de foto’s zijn uitgezocht en de sprekers zijn bekend. Ik neem met u de dag door, zodat u houvast heeft. U kunt erop vertrouwen dat u alles aan mij kunt overlaten.

Het afscheid

Op de dag van het vertrek uit de woning of het uitvaartcentrum, nemen we even de tijd om de dag door te nemen en de laatste, vaak praktische, punten te bespreken. Vervolgens vertrekken wij voor de  afscheidsplechtigheid naar de uitvaartlocatie. 

Heeft u vragen? Neem contact met ons op